Отпадна предвиденото за днес изслушване в парламента на министър Виолета Коритарова за строителството на автомагистрали "Хемус" и "Черно море"


Отпадна предвиденото за днес изслушване в парламента на министър Виолета Коритарова за строителството на автомагистрали "Хемус" и "Черно море"

Заради неотложни ангажименти отпадна предвиденото за днес изслушване в парламента на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан Вълчев относно напредъка на строителството на автомагистрала „Хемус“ и напредъка в процедурите по стартиране строителството на Автомагистрала „Черно море“. За промяната в дневния ред съобщи заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, ръководеща заседанието.  

За кой път Коритарова изпраща такова писмо, че не може да се яви, коментира Георги Свиленски от „БСП за България“. Какъв е този по-важен въпрос, освен да се явиш пред българските граждани и да кажеш какво става с АМ „Хемус“, попита той. Свиленски поиска председателстващият заседанието да се свърже с Виолета Коритарова и Йордан Вълчев и те да се явят за изслушването. 

Коста Стоянов („Възраждане“) коментира, че се повтаря същата ситуация както миналата седмица и настоя това изслушване да се проведе. Не е сериозно това отношение, говорим за АМ „Хемус“, която тази година навършва 50 години, отбеляза той.

Иван Кючуков също каза, че за парламентарната група на „Има такъв народ“ е много важно да изслушат Коритарова и поиска изслушването да бъде първа точка утре. 

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова коментира, че принудително не може да доведе никого в залата, но ще направи всичко възможно да се свърже с министър Коритарова. 

Добавена на 11.07.2024 г. в 13:50 ч.