Полицията задържа двама мъже, откраднали лека кола и обрали два търговски обекта в София


Полицията задържа двама мъже, откраднали лека кола и обрали два търговски обекта в София

Полицията задържа двама мъже, установени като извършители на кражба на лек автомобил в София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. И двамата са криминално проявени. Полицейските действия са реализирани от съвместни екипи на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), Първо, Трето и Шесто Районно управление. 

Работата по случая е започнала след сигнал, подаден на 25 юли в Първо РУ, от жена, която е съобщила, че автомобилът ѝ, паркиран на бул. „Васил Левски“, е откраднат. Тя обяснила, че освен това от чантата ѝ липсват портфейл и ключовете за колата.

В рамките на предприетите оперативни действия превозното средство било открито, установени и задържани били и извършителите – двама мъже на 20 и 45 години. Справка в системата на МВР показала, че те имат множество регистрации – за кражби, грабежи и притежание на наркотици, а по-възрастният е и осъждан. Разследващите установили и тяхната съпричастност към други престъпления, извършени същата нощ.

Малко след кражбата на автомобила от бул. „Васил Левски“ мъжете се насочили към площад „Македония“, където извършили грабеж от търговски обект. Те нападнали и заплашили продавачката, след което насилствено отнели наличната сума пари, лични документи, банкови карти, мобилен телефон и стекове с цигари. Малко по-късно те „посетили“ и супермаркет на бул. „Христо Ботев“, където задигнали от чанта  сумата от 1000 лв. и 1000 евро, съобщиха от полицията.

При последвалия обиск в жилището, обитавано от двамата, униформените служители открили пари и веществени доказателства, свързани с престъпната им дейност, както и саксии, засадени с марихуана.

Предстои доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, посочват от МВР.

БТА припомня, че вчера МВР задържа жена, нападнала и намушкала с нож мъж, който след това е дал подвеждаща информация на разследващите.

 

Добавена на 27.06.2024 г. в 17:35 ч.