Асоциацията на българските застрахователи отбелязва Националния ден на безопасността на движението по пътищата с игра-тест с награди


Асоциацията на българските застрахователи отбелязва Националния ден на безопасността на движението по пътищата с игра-тест с награди

На 29 юни стартира поредното издание на играта с награди, базирана на онлайн теста „Без грешки на пътя“. Инициативата е посветена на Националния ден на безопасността на движението по пътищата, а нейни организатори са Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Гаранционен фонд (ГФ) и Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР, съобщиха от пресцентъра на АБЗ. 

Играта с награди ще се проведе в периода 29 юни – 8 юли  2024 г. Деца и родители, учебни заведения, образователни, културни и други организации могат да се включат в играта като решат теста „Без грешки на пътя“. Участниците трябва да открият дали има грешки и да посочат какви са те в десет ситуации на пътя, представени чрез картинки в онлайн теста. 

Освен да проверят и обогатят познанията си за основните правила за безопасност на пътя, те ще могат да участват и в томбола с награди. Ето какви са те: три ваучера от магазин за техника или книжарница, всеки на стойност 100 лв. за индивидуални участници и три ваучера от магазин за техника или книжарница, всеки на стойност 200 лв. за групови участници – детски градини, училища, образователни организации и други. 

Условието за включване в томболата е участниците да решат правилно теста „Без грешки на пътя“ в периода 29 юни – 8 юли  2024 г. и да подадат свой адрес на електронна поща. Печелившите ще бъдат определени на 9 юли 2024 г.

С играта-тест „Без грешки на пътя“ организаторите призовават за повишено внимание на пътя и предлагат ангажиращ начин за подобряване на знанията и уменията на децата по отношение на правилата и безопасното поведение на пътя.

Националният ден на безопасността на движението по пътищата се провежда по инициатива на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. На 29 юни са предвидени редица прояви и инициативи, с които да се засили вниманието на обществото към проблемите на пътната безопасност. Всички те преминават под мотото „На пътя животът е с предимство“.

Освен да проверят и обогатят познанията си за правилата за пътна безопасност, с решаване на теста „Без грешки на пътя“ участниците могат да се включат в томбола с награди.

Кой може да участва?

-  Индивидуално участие: дете или възрастен;

-  Групово участие от името на организация: детски градини, училища или отделни класове, образователни и културни организации, работещи с деца и други.

При регистрацията за участие в края на теста има обособени отделни полета съответно за индивидуално и за групово участие.

Наградите от томболата са различни за двете категории участници и ще се теглят отделно.

Какъв е периодът на играта?

-  Играта ще се проведе в периода  29 юни – 8 юли  2024 г.

Какви са наградите?

-  За индивидуално участие: дете и възрастен: три ваучера от магазин за техника, всеки на стойност от 100 лв.

-  Групово участие от името на организация: три ваучера, всеки на стойност от 200 лв. от магазин за техника и книжарница

Как да участвате?

-  Отговорете правилно на 10-те въпроса от теста „Без грешки на пътя“ и съберете максималните 10 точки.

-  За индивидуални участници: Подайте точен адрес на електронна поща за връзка в посоченото поле в края на теста. Така ще се включите в томболата и имате шанс да спечелите един от 3-те ваучера, всеки на стойност от 100 лв.

-  Групово участие от името на организация: Подайте името на организацията, броя деца, участвали в решаването на теста и  точен адрес на електронна поща за връзка в посоченото поле в края на теста. Така ще се включите в томболата и имате шанс да спечелите един от 3-те ваучера, всеки на стойност от 200 лв.

Имате възможност да индивидуализирате и свалите грамота за постигнат максимален резултат в теста.

Как и кога ще се теглят наградите?

-  Томболата ще се разиграе само сред участниците, попълнили теста в периода  29 юни – 8 юли  2024 г. , постигнали максимален резултат от 10 точки и подали свой коректен е-мейл адрес.

-  Тегленето на наградите ще се проведе на 9 юли 2024 г. То ще се извърши автоматично на случаен принцип чрез специализиран софтуер.

-  Печелившите ще бъдат уведомени чрез съобщение от АБЗ, изпратено до съответния печеливш e-мейл адрес. 

Интересна и полезна информация в сферата на пътната безопасност може да намерите в рубриката „На пътя животът е с предимство“, реализирана съвместно между Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и Българската телеграфна агенция. 

Добавена на 28.06.2024 г. в 17:50 ч.