Преподаватели от УНСС взеха участие в първата Академия по предприемачество в земеделието


Преподаватели от УНСС взеха участие в първата Академия по предприемачество в земеделието

Преподаватели от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) взеха участие в първата Академия по предприемачество в земеделието, съобщиха от висшето училище.

Доц. д-р Костадин Коларов, директор на Института по предприемачество и ръководител на катедра „Предприемачество“ в УНСС, и гл. ас. д-р Емилия Дунева, преподавател в катедра „Управление“, се включиха в първото издание на Академията. Нейни организатори са Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа.

Събитието се състоя в Икономическия университет във Варна.

В изданието 13 младежи от цялата страна представиха разнообразни и иновативни проектни идеи в областта на земеделието. В продължение на седмица участниците имаха възможност да надградят своите знания и умения с помощта на интензивна обучителна програма.

Доц. Коларов направи презентация и даде на младите предприемачи ценни съвети за успешното бизнес планиране и моделиране, като обясни подробно характеристиките на популярния бизнес модел Canvas и неговото приложение, отбелязва от УНСС.

Гл. ас. Дунева представи друга много актуална тема, която съпътства ежедневието ни в бизнеса и в личния живот – социалните медии и стратегиите за работа с тях. Тя отбеляза, че един бизнес проект трудно ще достигне до своите целеви групи без помощта на социалните медии и другите комуникационни канали. Гл. ас. Дунева даде примери за успешни маркетинг стратегии на някои от най-големите земеделски компании в света, съобщават още от УНСС.

/ЙВЛ

Добавена на 08.07.2024 г. в 17:40 ч.