Назначени са четирима нови областни управители – на Кърджали, Пловдив, Търговище и Хасково


Назначени са четирима нови областни управители – на Кърджали, Пловдив, Търговище и Хасково

Служебното правителство назначи четирима нови областни управители – на Кърджали, Пловдив, Търговище и Хасково, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Със същото правителствено решение са освободени заемащите досега тези длъжности. 

Област Кърджали

За областен управител на област Кърджали е назначен Ресми Мурад. По образование е финансист. От 2007 до 2019 година е кмет на община Ардино. 

Област Пловдив

Христина Янчева поема поста областен управител на област Пловдив. Тя притежава дългогодишен управленски опит. От 2016 година е ректор на Аграрния университет в Пловдив. 

Област Хасково

За областен управител на област Хасково е назначен Мехмед Атаман. Той е народен представител в 42-то и 43-то Народно събрание. Преди това е бил заместник областен управител на Хасково, както и зам.-кмет на община Хасково. 

Област Търговище

Гюрсел Хасанов е назначен за областен управител на област Търговище. Икономист е по образование. Притежава дългогодишен управленски опит, като от май 2018 година до момента е директор на общинско предприятие в Търговище. 

От постовете си са освободени досегашният областен управител на Кърджали Никола Чанев, на Пловдив Илия Зюмбилев, на Хасково Гинка Райчева и на Търговище Гергана Цонева, съобщиха още от правителствената информационна служба.

 

Добавена на 26.06.2024 г. в 20:20 ч.