Пламена Миткова за личния си рекорд и покрития олимпийски норматив: "Не очаквах толкова силен резултат"


Пламена Миткова за личния си рекорд и покрития олимпийски норматив: "Не очаквах толкова силен резултат"

"Това е много голямо постижение. Не очаквах толкова силен резултат", коментира Пламена Миткова, след като спечели титлата на скок дължина при жените на Държавното първенство по лека атлетика с личен рекорд и покрит олимпийски норматив. След постигнатите 6,97 метра скачачката каза, че се чувства добре и че й е олекнало. "Пак го направих в последния опит, като зимата на националното. По същият начин предния ми опит беше малък фаул, до последно  всичко беше под напрежение, но може би под напрежение се справям най-добре", смята Миткова.

Това постижение на Пламена е със 17 сантиметра по-добро от предишния й върхов резултат. Въпреки не малката разлика, тя каза, че е щяла да се радва и само от покриване на норматива за олимпийската квота, но сега е още по-доволна от себе си и се надява да повиши този резултат на Олимпиадата в Париж. За най-големия спортен форум Миткова коментира, че има още един месец за подготовка и все още не е мислила за това по-сериозно. "Ако почна да го мисля още отсега, ще бъде излишно и само ще ми попречат вълнението и емоциите. Въобще не мисля за олимпиадата. Чак, когато заминем, ще се отдам на емоции", каза Пламена.

На въпроса дали ще се зарадва повече на скок над 7 метра или на класиране на финал на Олимпиадата, шампионката отговори, че и двете неща са повод за радост, но наистина иска да се нареди сред финалистите, защото за нея това ще е голям успех. Сега тя мисли за предстоящия златен турнир, а след това ще започне по-сериозни тренировки  за подготовка  за Олимпийските игри в Париж.

Добавена на 01.07.2024 г. в 11:55 ч.