Депутатите гласуваха състава на временната комисия за проверка на дейността на Ивелин Михайлов, но не успяха да изберат председател


Депутатите гласуваха състава на временната комисия за проверка на дейността на Ивелин Михайлов, но не успяха да изберат председател

Депутатите гласуваха състава на временната комисия за проверка на дейността на Ивелин Михайлов, но не успяха да изберат председател. Единственото предложение за председател на временната комисия бе за Цвета Рангелова от „Възраждане“. След прегласуване за нея гласуваха 63 депутати, 17 бяха „против“, а 80  - „въздържал се“.

Водещата заседанието Росица Кирова обяви, че председателят на временната комисия ще бъде определен със заповед на председателя на Народното събрание.

Преди това парламентът гласува в състава на временната комисия за проверка на дейността на Михайлов и създадения от него културно-исторически комплекс да бъдат включени 18 депутати - по трима от всяка парламентарна група. Предложението за състава бе прието със 156 гласа „за“, шест - „против“ и един - „въздържал се“. От ГЕРБ-СДС влизат  Красен Кралев, Бранимир Балачев, Георги Георгиев, от ПП-ДБ - Вяра Тодева, Ивайло Митковски и Любен Иванов, „Възраждане“ - Цвета Рангелова, Петър Петров и Светослав Тодоров, от ДПС - Байрам Байрам, Надя Петрова и Шендоан Халит, от „БСП за България“ - Петя Цанкова, Деян Дечев и Красимир Йорданов, от ИТН: Иван Кючуков, Ивайло Костадинов и Христинка Иванова. 

Добавена на 11.07.2024 г. в 18:00 ч.