Ръководството на ДПС изрази благодарност на либералите за подкрепата към партията и нейния почетен председател Ахмед Доган


Ръководството на ДПС изрази благодарност на либералите за подкрепата към партията и нейния почетен председател Ахмед Доган

Ръководството на ДПС изрази благодарност на либералите за подкрепата към партията и нейния почетен председател д-р Ахмед Доган. В прессъобщение формацията изразява благодарност на колегите дългогодишни партньори за подкрепата и оценката за ролята на Движението за права и свободи в политическия процес в България.

ДПС повече от 20 години неотклонно следва пътя на евроатлантическите и европейски ценности. За нас върховенството на закона, правата и свободите на европейските граждани, защитата на идентичността и заедността винаги са били в основата на политиката, пишат от партията. 

ДПС е проявявало и проявява нетърпимост към опитите общата кауза и ценностите на общността да бъдат принасяни в жертва на лични интереси, се казва в съобщението.

Движението за права и свободи е единно и се гордее с приноса на почетния председател д-р Ахмед Доган за развитието на етническия модел на заедността в България, и подкрепя както почетния председател д-р Доган, така и председателите на ДПС Делян Пеевски и Джевдет Чакъров в техните усилия да развият ДПС като втора политическа сила и първа либерална такава в България, се посочва в съобщението. 

Още веднъж благодарим за подкрепата, продължаваме нашето активно сътрудничество и препотвърждаваме активното си участие в работата на световното и европейско либерално семейство, допълват от ДПС.

По-рано днес от офиса на евродепутата Илхан Кючюк, който е и съпредседател на Алианса на либералите и демократите за Европа, съобщиха, че либералите по света изразяват подкрепата си за лидера на ДПС д-р Ахмед Доган. В поредица от писма дългогодишните партньори на Движението от целия свят застават зад лидерството на учредителя на партията, информираха от офиса на Кючюк.

Добавена на 09.07.2024 г. в 16:50 ч.