Проект „Да изградиш живота си отново след диагноза рак на гърдата“ представят от Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“


Проект „Да изградиш живота си отново след диагноза рак на гърдата“ представят от Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“

Проект „Да изградиш живота си отново след диагноза рак на гърдата“ ("Rebuilding Lives of Breast Cancer Survivors") представят от Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“, съобщиха организаторите. Събитието ще се състои в Малката зала на Пространство за събития „2020 Event Space”/бул. България 1, малкото НДК, до кино Люмиер, от 17:30 часа.

Това е проект, върху който работим вече близо година и е един от малкото в България, изцяло фокусиран върху подкрепата на жените с рак на гърдата за връщането им в активния живот след края на лечението, допълват от фондацията. 

Проектът се осъществява в партньорство с Тракийски университет „Демокрит“, Гърция, по програма „Еразъм+“ на Европейския съюз. Основната му цел е да помогне на жените да преодолеят емоционалното въздействие на диагнозата, да поддържат добра физическа активност  и да се завърнат успешно на работа след края на лечението.  

В края на май и от Ротари клуб-София организираха благотворителна инициатива за безплатно изследване за рак на гърдата. Кампанията беше насочена към слабонаселени и отдалечени райони в пет области в страната – Хасково, Кърджали, Сливен, Ямбол и Бургас.

Целта на кампанията „С теб сме: Превенция на рака на гърдата в слабонаселени райони“ е извършване на прегледи на място в региони, в които липсва пълноценна здравна грижа, уточниха от организацията.

Кампанията се осъществява в партньорство с Центъра за защита правата в здравеопазването и Националното сдружение на общините.

 

 

Добавена на 09.07.2024 г. в 05:40 ч.