Президентът Румен Радев каза, че ще присъства на гласуването на проектокабинета на ГЕРБ-СДС в Народното събрание


Президентът Румен Радев каза, че ще присъства на гласуването на проектокабинета на ГЕРБ-СДС в Народното събрание

Президентът Румен Радев каза, че ще присъства на гласуването на проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, в Народното събрание утре. 

За проектокабинета на ГЕРБ-СДС Радев каза, че по време на консултациите с всяка една партия той е повдигнал въпроса за тяхното предложение за формула и за съставяне на кабинет. „Това е целта на изборите - партиите да съставят кабинет и да поемат отговорност за управлението на страната“, каза държавният глава пред журналисти в Атина, където е на официално посещение.  

Той подчерта, че не е изненадан от предложението на ГЕРБ-СДС за кабинет на малцинството. "По време на консултациите с ГЕРБ те изразиха своето разочарование, че те не могат да предложат правителство, защото няма подкрепа от партиите. Аз насочих вниманието към други европейски държави, където има правителства на малцинството като все пак някакъв изход. Това изисква отговорност и политическа смелост", каза Румен Радев.

Правителство на малцинството носи рискове посочи държавния глава и добави, че това е нещо ново за нашата политическа система. 

Добавена на 02.07.2024 г. в 19:55 ч.