МВР не е установило категорично, че Евелин Банев – Брендо е присъствал лично при заверка на документ във врачанското село Тлачене


МВР не е установило категорично, че Евелин Банев – Брендо е присъствал лично при заверка на документ във врачанското село Тлачене

МВР не е установило категорично, че Евелин Банев – Брендо е присъствал лично при заверка на документ във врачанското село Тлачене, съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов в изявление пред медиите.

„В началото на 2023 г. е извършена проверка по повод използвано пълномощно, съгласно което Евелин Банев-Брендо упълномощава адвокат от Софийска адвокатска колегия да го представлява. Пълномощното с дата 18.05.2022 г. е удостоверено с подписа на кметския наместник на село Тлачене, област Враца. В проведената беседа с него той твърди, че Банев е присъствал при заверката, като не е разговарял с него. В хода на проверката не са събрани категорични данни, които да сочат, че издирваното лице е посетило селото по повод проверката“, посочи Стоянов.

БТА припомня, че в началото на седмицата Евелин Банев – Брендо се предаде в затвора в София. След това бе транспортиран до Съдебната палата, където са извършени процедури по установяване и привеждането му в затвора за изтърпяване на шестгодишна присъда. Брендо бе обявен за международно издирване през 2018 година след постановена присъда за пране на пари. Ден, след като се предаде на властите, той поиска от съда в България да търпи у нас постановените спрямо него присъди от Италия и Румъния.

Днес народните представители решиха да изслушат служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов относно доброволното предаване на издирвания с червена бюлетина на Интерпол Евелин Банев.

Добавена на 27.06.2024 г. в 22:05 ч.