В Отдел "Закрила на детето" в Плевен досега не са постъпвали сигнали, свързани с децата, приети в болница, след като са яли бисквити с канабис


В Отдел "Закрила на детето" в Плевен досега не са постъпвали сигнали, свързани с децата, приети в болница, след като са яли бисквити с канабис

Отдел "Закрила на детето" в Плевен не е работил с децата, които бяха приети в болница, след като са яли бисквити с канабис. Досега не са постъпвали сигнали за проблеми, свързани с тях и семействата им. Това каза за БТА директорът на Регионална дирекция "Социално подпомагане" в Плевен Светлана Георгиева. 

Най-важното към момента е стабилизиране на здравословното им състояние, след което ще предложим психологическа подкрепа за тях и семействата им, допълни тя. 

Състоянието на децата се подобрява, стабилни са, стават и ходят, но все още са сънливи, каза за БТА началникът на Клиниката по токсикология в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Д-р Георги Странски" доц. д-р Евгения Бързашка. Тя уточни, че в клиниката са приети пет деца и жена на 23 години, които са яли от бисквитите с канабис. Състоянието на жената също се подобрява, тя е майка на едно от пострадалите деца. До два дни е възможно да бъдат изписани от болницата.

Припомняме, че освен децата, консумирали от бисквитите с канабис, в клиниката се лекува и дете, приело кокаин, метадон и фентанил. То обаче е зависимо от наркотици, състоянието му също е стабилизирано.

Добавена на 09.07.2024 г. в 09:10 ч.