Президентът Румен Радев попита за готовността на „БСП за България“ да подкрепи някой от вариантите за разплитане на политическия възел в България


Президентът Румен Радев попита за готовността на „БСП за България“ да подкрепи някой от вариантите за разплитане на политическия възел в България

По време на консултациите се очертаха няколко възможни подхода за разплитане на политическия възел в България - от правителство на малцинството, през програмно правителство или ясно изразена анти ГЕРБ-ДПС коалиция. Вие как гледате на възможностите за излизане от политическата криза, попита президентът Румен Радев по време на консултациите с парламентарната група на „БСП за България“. За консултациите в президентската институция дойдоха председателят на парламентарната група на левицата Борислав Гуцанов, както и заместник-председателят ѝ Иван Иванов и депутатите Атанас Зафиров, Кристиан Вигенин, Драгомир Стойнев. 

По време на консултациите се очертаха няколко възможни подхода за разплитане на политическия възел в България - от правителство на малцинството, така, както изрази намерение първият мандатоносител при невъзможност да формира достатъчно ясно изразено мнозинство в българския парламент, през програмно правителство на широка експертна основа и ясно изразена анти ГЕРБ - ДПС коалиция, посочи Радев. 

Той отчете, че въпреки предизвикателния момент, в който се намира БСП, те са най-старата системна партия. Президентът попита дали биха подкрепили някой от тези варианти или са готови да представят и по-амбициозен план, ако се стигне до реализацията на третия мандат. 

Добавена на 25.06.2024 г. в 12:20 ч.