Съдът остави в ареста Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев


Съдът остави в ареста Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев

Софийският апелативен съд не измени мярката за неотклонение на Красимира Трифонова – „задържане под стража". Тя е обвинена за убийството на Пейо Пеев, станало през януари. Решението не подлежи на обжалване.

Съдът обясни, че всички доказателства, които са използвани като основа за постановяване на първоначалната мярка "задържане под стража", не са разколебани до момента.  

Адвокат Димитър Вълкова, защитникът на Трифонова, посочи, че тя е бита и малтретирана от други задържани в ареста.

Не съм извършила престъпление, не съм извършила това, за което ме обвинявате, каза Трифонова пред съда.

БТА припомня, че на 21 май мярката "задържане под стража" на Красимира Трифонова бе потвърдена от Апелативен съд - София. Магистратите записаха в мотивите си, че има събрани доказателства, които подкрепят тезата, че Трифонова може да е извършила престъплението, за което е обвинена. Разпитани са и много свидетели по разследването. Пред съда жената каза, че е невинна и не е извършила убийството. Впоследствие тя подаде друга молба да ѝ бъде наложена по-лека мярка, но на 19 юни Софийският градски съд не измени мярката ѝ за неотклонение. Съдът тогава прецени, че до момента не е разколебано обоснованото предположение, че тя и дъщеря ѝ са убили Пеев и има риск да извърши престъпление, ако е с по-лека мярка за неотклонение. 

 

Добавена на 27.06.2024 г. в 13:35 ч.