Столичният общински съвет смени ръководствата на шест общински дружества


Столичният общински съвет смени ръководствата на шест общински дружества

Столичният общински съвет (СОС) смени ръководствата на шест общински дружества като единствено Стоян Братоев остава в Съвета на директорите на "Метрополитен". "За" гласуваха 31 общински съветници, "против" - 29, "въздържал се" нямаше.

СОС прие доклад относно обявяване на публичен избор за членове на съвети на директори и надзорни съвети на общинските търговски дружества „Център за градска мобилност", „Столичен електротранспорт“, „Столичен автотранспорт“, „Метрополитен“, „Топлофикация София“ и „Софинвест“, внесен от общинските съветници Карлос Контрера от ВМРО и независимите общински съветници Севделина Петрова и Красимир Гълъбов.

Докладът бе приет с гласовете на групите на ГЕРБ-СДС, БСП, "Има такъв народ", Благовест Георгиев, който стана независим, след като бе изключен от групата на "Продължаваме промяната-Демократична България" ("Спаси София"), Карлос Контрера от ВМРО и двамата независими съветници Севделина Петрова и Красимир Гълъбов, които бяха изключени от "Възраждане".

В обяснение на отрицателен вот общинският съветник Борис Бонев от ПП-ДБ (СС) благодари на „Синя София“, „Възраждане“ и на Диана Тонова от БСП, че независимо от политическите различия са заели принципна позиция. Политика без принципност е търгачество, икономически мнозинства, посочи той. Бонев се обърна към останалите общински съветници и заяви, че може би тази вечер ще се приберат щастливи от почерпката, която са получили. Много политици, много бързо забравят, че техните действия нямат отношение само към собствения им живот и джоб, а към живота на милиони, каза Бонев. Тази отговорност очевидно не може да я носите след като дадохте на анонимни шест общински дружества, добави той. 

Добавена на 11.07.2024 г. в 20:30 ч.