Техническият университет в София обяви семестриалните такси за обучение на студентите


Техническият университет в София обяви семестриалните такси за обучение на студентите

Техническият университет (ТУ) в София обяви семестриалните такси за обучение на студентите, съобщават от висшето училище.

Семестриалната такса за обучение на студенти в редовно обучение по държавна поръчка по направлението 4.6 "Информатика и компютърни науки" и по направлението 5.3 "Комуникационна и компютърна техника" е 600 лева.

По всички направления от област 5 "Технически науки" семестриалната такса за обучение на студенти в редовно обучение по държавна поръчка е 550 лева.

Семестриалната такса за обучение на студенти в редовно обучение по държавна поръчка по направлението 3.7 "Администрация и управление" е 350 лева.

От ТУ-София са направили и подробна справка за таксите на обучение на студентите. Приетите първокурсници по време на записването е необходимо да извършат плащането само с дебитна или кредитна карта. Може да се преведе таксата и побанков път на сметката на университета, но няма да бъдат приемани плащания в брой.

"Ако не можете да се запишете лично, може да упълномощите друг човек да го направи вместо вас. Пълномощното не е задължително да бъде нотариално заверено. Записването на приетите студенти става в студентската канцеларията на съответния факултет", информират първокурсниците от ТУ-София.

Както БТА писа, в Техническия университет в София започна записването за учебната 2024/2025 година след излезлите резултати от първото класиране на кандидат-студентите. Всеки кандидат-студент може да провери класирането си в електронната система в сайта на университета. Записването ще става от 8 до 12 юли, както на 13 и 20 юли, събота.

Необходимите документи за класиралите се по първо желание са оригинал и копие на диплома за завършено средно образование, четири снимки и лична карта. Те се подават в съответната специалност в определения срок, като преди това внасят държавната такса за обучение за зимния семестър на учебната 2024/2025 година.

Добавена на 10.07.2024 г. в 12:00 ч.