Започна петата Практикантска програма за ученици на телекома Виваком


Започна петата Практикантска програма за ученици на телекома Виваком

Петото издание на Практикантската програма на телекома Vivacom започна с участието на над 150 ученици от професионални гимназии. Младежи от 15 училища от цялата страна ще се запознаят с всекидневните задачи и работната атмосфера в ключови технически дирекции във Vivacom, съобщават от екипа на компанията.

Сред дирекциите, за които младежите ще научат са: „Поддръжка и изграждане мрежата“, „Диспечиране“, „Фиксиран достъп“, „Осигуряване на качеството“, „Информационни технологии“, „Поддръжка на оборудване“ и „Център за управление на мрежата“. За първи път програмата включва и обучение в Кол център, което предоставя допълнителна възможност за развитие на комуникационни умения.

Тази година фокусът е върху младежите от единадесети клас, които скоро завършват училище, имат повече специфични знания и им предстои да се ориентират в своя професионален път. Така Практикантската програма е само една от програмите, чрез които телекомът дава възможност на млади хора да развиват и надграждат знания и умения, и да трупат важен практически опит.

„Практикантската програма на Vivacom се съобразява изцяло с нуждите на новите поколения младежи, които имат афинитет към технологиите, и това я прави уникална. Целта й е да надгради техните умения с практически знания. В рамките на програмата те ще имат възможност да черпят знания директно от експертите, които работят с най-новите технологии и решения във Vivacom – иноватор в телеком сектора“, каза Малина Чавдарова, директор ,,Човешки ресурси' в компанията.

В рамките на 64 учебни часа над 80 ментори и специалисти от Vivacom ще запознаят практикантите с работния процес, ще ги обучават и ще дават ценни съвети по конкретни проекти. Така младежите ще имат възможност да усвояват трудови навици, професионални умения и да получат основни познания в света на телекомуникациите. Програмата е чудесна възможност младежите да продължат своето обучение в надграждащи със знания програми, провеждани от компанията, и шанс за развитие в професионален план във Vivacom след това.

Интересът към програмата се увеличава за поредна година. Пет нови училища от три нови локации - Перник, Плевен и Шумен, се присъединяват към София, Пловдив, Варна, Сливен, Бургас и Стара Загора.

Досега над 330 ученици са се включили в 5-те издания.

/ЙВЛ

Добавена на 02.07.2024 г. в 13:20 ч.