От групата на ПП-ДБ (Спаси София) настояха Благовест Георгиев незабавно да си подаде оставката от Столичния общински съвет


От групата на ПП-ДБ (Спаси София) настояха Благовест Георгиев незабавно да си подаде оставката от Столичния общински съвет

От групата на "Продължаваме Промяната - Демократична България" ("Спаси София") в Столичния общински съвет (СОС)  настояха общинският съветник Благовест Георгиев незабавно да си подаде оставката. Това каза председателят на групата на ПП-ДБ-СС в СОС Борис Бонев пред журналисти. 

По думите му Благовест Георгиев няма място в тази институция. Бонев припомни, че още на следващия ден, когато са разбрали за закононарушението, което е извършил Георгиев, са му поискали оставката. 

БТА припомня, че по-рано днес Благовест Георгиев заяви при журналисти, че не е избягал от местопроизшествието след пътен инцидент през април. В началото на април тази година от МВР съобщиха за катастрофа в София, при която виновният водач е избягал от местопроизшествието на кръстовището на улиците „Драган Цанков“ и „Кирил Видински“. Лек автомобил „Ауди“ навлиза в насрещното платно и реализира пътно произшествие с друго превозно средство. Водачът не е спрял и е напуснал мястото на катастрофата. Органите на реда са установили самоличността на 43-годишния водач. Пред тях мъжът е заявил отказ да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, съобщиха тогава от МВР.

Днес Георгиев публично се извини за случилото се и каза, че дълбоко съжалява за всички неудобства, които е причинил. Бях заклеймен от съда на общественото мнение, базирано на информация, неотговаряща на истината, спекулации и преувеличения, каза той. Според него 20 минути след случилото се, докато е още в шок, "една тежка ситуация е била превърната в медийна сензация". 

В отговор на въпрос на БТА защо е отказал да му бъде взета кръвна проба, той отговори, че по съвет на адвокатите си не е дал проба за алкохол. Към днешна дата той отчита това като грешка, но по думите му ситуацията е била напрегната, той е бил в шок и не е можел да вземе правилното решение. Георгиев отрече да е шофирал под въздействието на алкохол.

Добавена на 27.06.2024 г. в 12:05 ч.