УНСС и Държавната агенция за бежанците сключиха меморандум за сътрудничество


УНСС и Държавната агенция за бежанците сключиха меморандум за сътрудничество

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) и Държавната агенция за бежанците (ДАБ) подписаха меморандум за сътрудничество. Под документа подписите си положиха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и председателят на ДАБ Мариана Тошева, съобщиха от пресцентъра на висшето училище.

„Мисля, че с Държавната агенция за бежанците имаме поле за много работа. УНСС като най-големият бизнес университет в България и в Югоизточна Европа предлага 53 бакалавърски и над 90 магистърски програми, които обхващат целия спектър на социално-икономическия живот“, заяви ректорът проф. д-р Димитър Димитров. Той отбеляза, че е убеден, че това сътрудничество ще бъде от голяма полза, както и че ще има добавена стойност и за двете страни.

„Искам да благодаря за възможността да си сътрудничим. Ще бъдем активен участник в това партньорство, както за осигуряване на стажове за студентите, така и като работодател“, каза Мариана Тошева. Тя допълни, че в ДАБ имат необходимост от образовани кадри в различни области за дирекциите на агенцията. „Мисля, че в УНСС е най-подходящото място да ги открием“, каза председателя на ДАБ.

Координатор по меморандума от страна на УНСС е гл. ас. д-р Атанас Димитров, научен секретар на катедра „Национална и регионална сигурност“, а от страна на ДАБ е Ирина Данева, експерт „Връзки с обществеността“.

На подписването присъства проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, уточняват от УНСС.

/ЙВЛ

Добавена на 01.07.2024 г. в 11:35 ч.