Интензивен е трафикът на граничните пунктове по границата с Румъния, Гърция и Турция


Интензивен е трафикът на граничните пунктове по границата с Румъния, Гърция и Турция

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния и Гърция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 6:00 часа. 

По границата с Румъния трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили на ГКПП „Оряхово“, „Кардам“ и „Никопол“. От Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) съобщиха за ремонтни дейности на пътната настилка на моста при граничния пункт „Русе“ от 10-и до 14 юни. Ще бъде въведена временна организация на движение. Ремонтните дейности ще се осъществяват в светлата част на денонощието. Трафикът ще бъде в една лента с пропускателен режим, ще се регулира с пътни знаци и сигналисти.

Трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ за товарни автомобили на изход по границата с Гърция. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси. 

По границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“.

По границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични пунктове. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът е нормален на всички гранични пунктове по границата със Северна Македония.

Добавена на 09.06.2024 г. в 09:45 ч.