Служебният премиер Димитър Главчев свиква утре работна среща за ускоряване на изграждането на Националната детска болница


Служебният премиер Димитър Главчев свиква утре работна среща за ускоряване на изграждането на Националната детска болница

Служебният министър-председател Димитър Главчев свиква утре работна среща с ресорни министри относно изграждането на Националната детска болница, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Премиерът възложи на министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева и министъра на регионалното развитие да изготвят график с максимално съкратени срокове на дейностите, които са отговорност на правителството. Целта е служебният кабинет да ускори до колкото е възможно работата по този приоритетен за страната проект, се посочва в съобщението.

По-рано днес, на Международния ден на детето - 1 юни, започна разчистването на терена за изграждането на Националната детска болница. Символичното начало на реалните действия по подготовка на терена за строителство дадоха служебният премиер Димитър Главчев, както и служебните министри на здравеопазването Галя Кондева и на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. 

Служебният премиер каза, че няма обжалвания и изграждането на болницата ще започне след разчистването на терена и събарянето на постройките там. Това са 40 декара, които са абсолютно безспорни. Няма никакви пречки за изграждането на Националната детска болница, коментира Главчев. 

Срещата ще се състои в Министерския съвет, след изслушването на министър-председателя в Народното събрание, което ще заседава извънредно. 

Добавена на 01.06.2024 г. в 19:35 ч.