Българската асоциация по информационни технологии организира форум в подкрепа на образованието


Българската асоциация по информационни технологии организира форум в подкрепа на образованието

Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) организира на 4 юни кръгла маса на тема "БАИТ в подкрепа на образованието", която ще се състои в Интерпред, в зала "Варна", съобщиха от организацията.

В дискусията са поканени да участват заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева, както и представители на средното и висшето образование - Маргарита Янакиева, директор на Професионалната гимназия по високи технологии "А. С. Попов", и Миглена Темелкова, председател на Съвета на ректорите на висшите училища в България. Тя е и ректор на Висшето училище по комуникации и пощи.

Представители на три ИТ компании, с активни проекти в сферата на образованието, ще представят позицията на бизнеса. Мнения ще изкажат Иво Русев ("Телелинк бизнес сървисис)", Янко Бахчеванов ("Контракс" АД) и Велина Топалова ("Oracle").

Модератор на кръглата маса ще е доц. д-р Наталия Футекова, заместник-председател на Управителния съвет на БАИТ, с ресор "Образование". Темите, които участниците ще обсъдят, са за STEM обучението, за изкуствения интелект и за бизнеса в подкрепа на образованието.

В събитието ще участват представители на Регионалните управления на образованието, директори на училища, представители на висши училища и на компании. 

Добавена на 03.06.2024 г. в 14:45 ч.