Общо деветнадесет ученици и техните учители са отличени в конкурса за есе или разказ ''Наследник съм на...''


Общо деветнадесет ученици и техните учители са отличени в конкурса за есе или разказ ''Наследник съм на...''

Проекти на деветнадесет ученици и техни учители бяха отличени като най-добри сред участниците в конкурса “Наследник съм на …“. Конкурсът е част от националните чествания по повод 110 години от приключването на Балканските войни (1912-1913), съобщават от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).

Наградите бяха връчени на тържествена церемония в Министерството на отбраната от заместник-министъра на образованието и науката в оставка Емилия Лазарова и зам.-министъра на отбраната в оставка Атанас Запрянов.

Конкурсът за есе или разказ бе организиран от Министерството на отбраната и Централното военно окръжие съвместно с Министерството на образованието и науката (МОН) и Съюза на ветераните от войните на България, уточняват от образователното ведомство.

Целта на конкурса е да провокира интерес сред учениците към българското военноисторическо минало, както и да ги включи в съхраняването на родовата историческа памет чрез изследователска дейност, свързана с участието на техни предци в Балканските войни. Този конкурс е само една от многото инициативи, които МОН подкрепя, за да провокира изследователския дух на учениците.

Ученици от цялата страна взеха участие в надпреварата, като те бяха разделени в две възрастови групи – от пети до седми клас и от осми до единадесети клас, добавят от МОН.

/ЙВЛ

Добавена на 26.03.2024 г. в 16:05 ч.