От „БСП за България“ са "за" избори „две в едно“


От „БСП за България“ са "за" избори „две в едно“

От „БСП за България“ заявиха пред журналисти в парламента, че са "за" избори „две в едно“.

Този парламент е изчерпан, няма възможност за мнозинство, трайно, и за правителство, каза председателят на парламентарната група Корнелия Нинова. Тя заяви, че ако третият мандат дойде при тях, ще го върнат веднага. Няма да участваме в разговори за втория, и за третия също, каза тя.

Ние сме „за“ избори „две в едно“ по няколко причини, заяви Нинова. Първо, за да не се харчат излишно пари в тази криза за два избора, и второ - би била по-висока избирателната активност, което е важно за легитимацията на институцията. Постоянно пада избирателната активност в последните избори, това е много лош знак за отчуждаване на обществото и на българските граждани от политиката, коментира Нинова.

Водим разговори с десетки леви движения, партии, и вчера имахме такова събитие в Пловдив, правим го в цялата страна и може би съвсем скоро ще направим и едно голямо национално, каза в отговор на въпрос Нинова.

Попитана колко депутати очакват при нови избори, тя коментира, че не правят такива сметки.

На въпрос очакват ли "Продължаваме промяната - Демократична България" да върнат изпълнен мандат на президента, тя отговори, че „от тях всичко може да се очаква“. По думите ѝ много често си сменят мнението и позициите. Ще видим днес, малко остава до 15:00 ч., каза Корнелия Нинова. Според нея е разумно да върнат бързо мандата. Няма смисъл от бавене, смята Нинова.

Според Корнелия Нинова изборът на президента за третия мандат ще е труден. Пожелавам му да прояви разум, добави тя.

Добавена на 27.03.2024 г. в 12:10 ч.