ГЕРБ-СДС и ДПС събраха подписи и внесоха искане за извънредно заседание на Народното събрание днес


ГЕРБ-СДС и ДПС събраха подписи и внесоха искане за извънредно заседание на Народното събрание днес

ГЕРБ-СДС и ДПС събраха подписи и внесоха искане за извънредно заседание на Народното събрание днес във връзка с цената на тока. Това обяви на брифинг в парламента народният представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

"Ние от парламентарната група на ГЕРБ-СДС и колегите от ДПС внесохме в деловодството на Народното събрание (НС) искане за свикване на извънредно заседание на парламента, днес, за да можем да направим изслушване на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране и министъра на енергетиката, тъй като стана ясно на днешното заседание, че той е в чужбина - на заместник-министъра на енергетиката, по темата, свързана с цената на електрическата енергия", съобщи Петкова. 

Видяхме, че днес имаше много бурни дебати по тази тема, очевидно това е въпрос, който вълнува всички, и ние считаме, че той трябва да бъде изяснен още в рамките на днешния ден, така че такова искане ние сме внесли. Мотивът ни е много ясен - да се спре със спекулациите по тази тема и българските граждани да бъдат информирани за това, което се случва, обясни Петкова. 

Тома Биков коментира, че целта на това нестандартно решение е да бъде прекратен опитът да се злоупотребява с направените конституционни промени. Когато решихме парламентът да има непрекъсваемост на мандата, нашата цел беше да се оказва контрол върху изпълнителната власт, а не да се превръща залата на НС в предизборна трибуна, коментира депутатът. Ние искаме да приключим днес с този свободен ден в предизборната кампания, добави Биков. 

 

Добавена на 22.05.2024 г. в 00:25 ч.