Изложението "Дни на иновациите в образованието" ще гостува в София


Изложението "Дни на иновациите в образованието" ще гостува в София

Изложението "Дни на иновациите в образованието", което представя най-новите тенденции в развитието на световното образование, ще гостува в София на 13 юни. Събитието се организира от Центъра за творческо обучение в партньорство със Столичната община и е отворено към представители на детски градини и училища, съобщиха организаторите. 

Програмата включва две части, като първата от тях се фокусира върху изкуствения интелект в образованието и неговата роля за оптимизиране на административните процеси и учебната среда. Втората част ще разгледа въпросите за социалното и емоционално развитие на децата, както и подходите на STEAM (наука, технологиr, инженерство, изкуство и математика) обучението.

Центърът за творческо обучение е водеща организация в областта на образователната трансформация в България и има над десетгодишен опит в сферата на образователните технологии.

Събитието ще се състои 13 юни в литературния клуб "Перото" в НДКq от 9:15 до 12:30 ч. за детските градини и от 13:00 до 17:00 ч. за училищата. Изложението е безплатно и в него могат да участват по двама представители от образователна институция от София-град и от Софийска област. Необходима е онлайн регистрация за детските градини и за училищата.

"Дни на иновациите в образованието" е поредица от информационни събития и срещи с училища и с детски градини в България, които се организират в партньорството на местните общини с Регионалните управления по образованието.

Досега събитието беше посетено от стотици директори и учители от Пловдив, Добрич, Русе, Благоевград, Пазарджик, Стара Загора, Сливен и Бургас, припомнят организаторите. 

 

Добавена на 10.06.2024 г. в 17:45 ч.