Никой не постига успех, без да признае помощта на другите, написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов


Никой не постига успех, без да признае помощта на другите, написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Никой не постига успех, без да признае помощта на другите, написа тази вечер във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Уверените признаваме тази помощ с благодарност. Благодаря ви, ГЕРБ! Благодаря на всички, които ни подкрепихте!, завършва той.

Засега други коментари от ГЕРБ за изборния ден и резултати няма. В централата на партията в София до момента дойдоха Деница Сачева, Йорданка Фандъкова, Георги Георгиев, Тома Биков, кандидатът за евродепутат Андрей Ковачев, но нямаше коментари от тяхна страна.

По-рано през деня, след като гласува в Банкя, Борисов не беше особен оптимист пред медиите за възможността да се сформира стабилно правителство, аргументирайки се със заявките на лидерите на другите политически сили. Но посочи, че Мария Габриел няма да вземе папката с мандата за кабинет, като не изключи обаче да е самият той.

Мария Габриел няма да вземе папката за премиер от ГЕРБ-СДС, заяви Борисов пред медиите, „мога и аз да я взема“, отговори той на въпрос, но подчерта, че все още не са ясни окончателните  резултати от вота.

От „заклинанията“ от сутринта не виждам как ще се състави правителство, посочи Борисов. Ние не можем само с ДПС, ПП-ДБ не могат с ГЕРБ и ДПС, „Възраждане“ казват или сме само ние, или никой“, математика в случая няма, обясни той. 

Според лидера на ГЕРБ, ако се отиде на нови парламентарни избори, те ще бъдат като днес и това би било огромна глупост. Редно е сега да ни върнат жеста - наше правителство, ще им дадем 1 министър, каза още той.

Месеци наред казвахме, че само с ДПС няма да направим правителство, което не попречи на ПП-ДБ да си изградят върху това цялата предизборна кампания, отбеляза Борисов.

Добавена на 09.06.2024 г. в 22:20 ч.