През последните седмици българският народ е свидетел на тотален крах на държавността, смята Искра Михайлова от "Възраждане"


През последните седмици българският народ е свидетел на тотален крах на държавността, смята Искра Михайлова от "Възраждане"

През последните седмици българският народ е свидетел на тотален крах на държавността благодарение на позорните опити за нов "брак по сметка" между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), каза Искра Михайлова в декларация от името на парламентарната група на "Възраждане". По думите ѝ двете формации непрекъснато се „дебнат“ и си нанасят "удари", а в същото време водят преговори да управляват още време. 

И децата виждат, че единственото, което ви свързва, е „плячката“, смята Михайлова и посочи, че е крайно време да се спрат с опитите за сглобки и коалиции, които не са нищо повече от едно „унищожително и агонизиращо“ управление на държавата.

Единствената причина да продължавате агонията е, че знаете, че едни избори ще финализират вашето приключение във властта, коментира още тя. Михайлов уточни, че на ГЕРБ-СДС и ДПС може да им харесва да унижават ПП-ДБ, но това не се харесва на българите. Вие (ПП-ДБ) провалихте най-милото си, върху което изградихте цялото си политическо съществуване – съдебната реформа. Тя е отдавна предадена на милостта на Борисов и Пеевски, допълни народният представител. 

Михайлова заяви, че държавата ни има нужда от спешни действия за оздравяване във всеки един сектор, който ПП-ДБ са успели да доразрушат по модела на коалиционните им партньори от ГЕРБ. Време за възраждане на държавността, докато не е дошло време за нейното възкресяване, добави още тя. 

Добавена на 21.03.2024 г. в 11:55 ч.