„България Еър“ и Азербайджанската авиокомпания започват партньорство за съвместно ползване на полети


„България Еър“ и Азербайджанската авиокомпания започват партньорство за съвместно ползване на полети

През май 2024 г. „България Еър“ подписа ключово споразумение и започна ново партньорство за съвместно ползване на полети (кодшеър) с Азербайджанската авиокомпания (АЗАЛ), с което бе открита директна въздушна линия между столиците на двете страни, съобщиха от пресцентъра на националния авиационен превозвач. 

Клиентите на националния превозвач ще имат възможност да резервират своето място в самолета за директните полети от азербайджанската столица до София и обратно с два пъти в седмицата – вторник и петък. Полетите на АЗАЛ от и до Баку започват на 7 юни и могат да се съчетаят с трансфер за известни азиатски дестинации. 

Вследствие на двустранното споразумение и кодшеър сътрудничеството между двете авиокомпании пристигащите пътници от Азербайджан имат на разположение удобно разписание и връзки до Варна, Бургас и други дестинации от мрежата на „България Еър“ в Европа.

Азербайджан е интригуваща страна, разположена на границата на Европа и Азия, която предлага много възможности за бизнес и туризъм. Столицата Баку е най-големият град на Каспийско море и в региона на Кавказ, с богата история, много културни паметници, редица музеи и университети, съобщават още от „България Еър. 

Повече информация за разписанието на полетите и начините за резервация на билети можете да получите от Центъра за обслужване на клиенти на e-mail: [email protected], онлайн на www.air.bg и мобилното приложение, в офисите на авиокомпанията в страната и в чужбина, както и през агентската мрежа.

В средата на май националният превозвач на България „България Еър“ и латвийската национална авиокомпания „Еър Балтик“ (airBaltic)  също обявиха началото на кодшеър партньорство. 

Добавена на 04.06.2024 г. в 15:30 ч.