Частично ще бъдат удовлетворени исканията на протестиращите в детското и училищно здравеопазване, заяви кметът Васил Терзиев


Частично ще бъдат удовлетворени исканията на протестиращите в детското и училищно здравеопазване, заяви кметът Васил Терзиев

Частично ще бъдат удовлетворени исканията на протестиращите в общинското здравеопазване. Това заяви на брифинг в Столичната община кметът на София Васил Терзиев след среща с представители на Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ и Медицинска федерация "Подкрепа".

По-рано днес те съобщиха, че планират за утре протест пред Столичната община за увеличение на възнагражденията на работещите в сектор "Детско и училищно здравеопазване" (детски ясли и здравни кабинети в образователните институции) в София. 

Имахме ползотворна среща със синдикатите, заяви Терзиев. Това е една от многото срещи, които трябва да направим, за да започнем да решаваме системните проблеми на здравеопазването в София, допълни той. Столичният кмет каза, че е информирал синдикатите за първите стъпки, които общината е предприела, като финансирането в размер на 8,5 млн. лв. за допълнителни възнаграждения за общинското здравеопазване, както и 6 млн.лв. за техника и ремонти, за да се подобрят условията на труд. 

Добавена на 25.03.2024 г. в 19:20 ч.