Започна мащабна акция по почистването на ОП “Гробищни паркове” в София, съобщи директорът Румен Димитров


Започна мащабна акция по почистването на ОП “Гробищни паркове” в София, съобщи директорът Румен Димитров

Започна мащабна акция по почистването на общинско предприятие (ОП) “Гробищни паркове” в София. Това съобщи пред журналисти директорът на ОП "Гробищни паркове" Румен Димитров.

В момента работят около 70 души, но предвиждаме до края на седмицата те да станат 200, посочи Димитров. Той обясни, че ще се чисти всеки ден, защото площта е голяма, времето е малко, а състоянието - окаяно. Акцията започва днес и ще продължи до предстоящата Задушница (22 юни), добави още директорът. 

Димитров обясни, че площта, която ще бъде почистена, е 2900 декара, което всъщност е цялата площ на "Гробищни паркове". Всичко почистено ще бъде извозено в инсталацията за преработка на зелени и био отпадъци "Хан Богров", каза още директорът. На място е създадена организация за отпадъка, имаме мобилни депа, както и камионни, които да го извозват, поясни Димитров.

По думите му, използва се целият наличен ресурс, защото това, което са видели, и нещата, които са се случвали, са неприемливи. Обещахме на обществото да се погрижим и сме твърдо решени да се справим с проблема, посочи Румен Димитров. Акцията се случва с ресурс на Столичната община, фирмите са в договорени отношения с Общината, а крайната цел е хората да се чувстват спокойни, че близките им са в добро място, посочи директорът.

Добавена на 28.05.2024 г. в 13:45 ч.