Интензивен е трафикът на някои гранични пунктове с Румъния и Турция за товарни автомобили


Интензивен е трафикът на някои гранични пунктове с Румъния и Турция за товарни автомобили

Интензивен е трафикът на някои гранични пунктове с Румъния и Турция за товарни автомобили, съобщиха на сайта си Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР по данни към 06:00 часа тази сутрин. 

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно- пропускателни пунктове (ГКПП) "Кардам" и "Никопол" за товарни автомобили на изход. Областно пътно управление – Русе/АПИ/ информира, че до 31 май 2024 г. ще се извърши авариен ремонт на моста над река Дунав между Русе и Гюргево. Ще бъде въведена временна организация на движение. Ремонтните дейности ще се изпълняват в светлата част на денонощието, а трафикът ще се осъществява в една лента с пропускателен режим и ще се регулира с пътни знаци и сигналисти.

На границата с Република Турция трафикът е интензивен на ГКПП "Капитан Андреево" на изход за товарни автомобили.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Добавена на 31.05.2024 г. в 09:10 ч.