Христо Иванов призова българите да гласуват и да изберат най-малкото зло или най-малкото добро, което виждат


Христо Иванов призова българите да гласуват и да изберат най-малкото зло или най-малкото добро, което виждат

Един от лидерите на коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" Христо Иванов призова българите да излязат и да гласуват днес, като изберат най-малкото зло или най-малкото добро, което виждат. 

Днес се произнася народът и се надявам всички български граждани да разберат, че това може да стане само днес и е много важно да ги призовем да излязат и да гласуват, да не оставят България на самотек и на течението, защото това със сигурност няма да им харесва,  каза пред журналисти Иванов, след като гласува в 93-то СУ "Александър Теодоров-Балан" за национален и за Европейски парламент. Каквото не им харесва в българската политика, ще го получат по две, оставяйки вкъщи. Да изберат най-малкото зло или най-малкото добро, което виждат, да излязат и да гласуват, призова Иванов.

На парламентарните избори гласувах за това да има мнозинство за нормална европейска България, което означава да продължим с реформите и с развитието напред и страната да не се връща назад и на Изток. На европейските избори гласувах да изпратим в Европейския парламент хора, от които няма да ни срам. "А най-просто казано, гласувах за това да не оставяме България в ръцете на Пеевски", каза Иванов.

В отговор на въпрос дали коалицията е готова да преговаря след изборите с ГЕРБ и ДПС, Иванов заяви, че с ДПС не е имало опция за преговори, а ГЕРБ са "изгорили всички възможни допирни точки в рамките на последните месеци".  Той изрази надежда да бъде намерен начин да няма нови избори през есента.

 

Добавена на 09.06.2024 г. в 12:45 ч.