Институтът GATE обяви началото на приема за лятната си стажантска програма в областта на големите данни и изкуствения интелект


Институтът GATE обяви началото на приема за лятната си стажантска програма в областта на големите данни и изкуствения интелект

Институтът GATE обяви началото на приема за лятната си стажантска програма. Тя е насочена към млади таланти с интерес към големите данни и изкуствения интелект, съобщиха от пресцентъра на института.

Тримесечната програма включва обучение, значими изследвания и иновации, и ще започне през юли. Инициативата е добра възможност за придобиване на практически опит и работа по интердисциплинарни изследователски проекти, заедно с водещи експерти в областта.

Крайният срок за кандидатстване за Лятната стажантска програма на институт GATE е 21 юни 2024 г. на посочения имейл. 

Участниците в стажантската програма ще имат възможност да се запознаят отблизо с новаторския екип на GATE в някои от следните направления: “Градове на бъдещето” и “Интелигентно правителство” и да натрупат практически опит. Те ще могат да развият потенциала си във високотехнологичната сграда на първия в Източна Европа център за върхови постижения в сферата на големите данни и изкуствения интелект, както и реалният шанс да се присъединят към вдъхновяващия отбор от изследователи, които ще бъдат техни ментори.

С предимство да бъдат одобрени за участие, ще бъдат кандидатите с интереси в областта на анализа, управлението, визуализацията и инженеринга на данни, както и с опит в програмирането, или завършилите STEM специалност, отбелязват от пресцентъра на GATE.

Водещи компоненти за търсещите развитие в приложната област “Градове на бъдещето“ ще бъдат уменията за машинно обучение; възможността за задълбочено обучение; компютърно зрение; Game Engines (Unity, Unreal); 3Д визуализация на градски данни; умения за моделиране на данни; способност за работа с бази данни и за моделиране на градски данни, както и умения за разработка на мобилни приложения.

Младите хора с технически и аналитични умения или опит в области като антропология, социология, политически науки, или комуникационни науки, както и с интерес към влиянието на дезинформацията върху българската политическа среда, могат да бъдат част от екипа “Интелигентно правителство“ на GATE. Той работи върху откриването и изследването на дезинформация.

От екипа на GATE отбелязват, че ще разкажат за своята работа, и предлаганите от тях възможности, на Кариерен форум във Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет (СУ) “Св. Климент Охридски“ на 28 май 2024 г. Събитието ще се състои в двора пред ФМИ.

БТА припомня, че директорът на института GATE към Софийския университет “Св. Климент Охридски“ проф. Силвия Илиева се нареди в топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България.

/ЙВЛ

 

Добавена на 27.05.2024 г. в 21:15 ч.