Полицаят е стожер на държавността във всяка демократична държава, каза в Казанлък Калин Стоянов


Полицаят е стожер на държавността във всяка демократична държава, каза в Казанлък Калин Стоянов

Полицаят е стожер на държавността във всяка демократична държава. Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов в тържественото си слово по време на церемонията по полагане на клетва на стажантите, успешно преминали курс за първоначално професионално обучение в Центъра за специализация и професионална подготовка (ЦСПП) в Казанлък при Академията на МВР. Апелът ми е да носите службата с достойнство, отговорност и чест, обърна се той към завършващите. 

Вие, колеги, сте новото попълнение в редиците на Министерството на вътрешните работи и активно ще се включите в отговорните задачи по опазването на обществения ред, посочи Стоянов и отбеляза, че завършилите тепърва предстои да се срещнат с различни предизвикателства и трудности. Той им пожела да бъдат силни и мотивирани, да отстояват правото на закона и да не правят компромис с престъпността, независимо от проявленията и мащаба ѝ. „Вашите действия винаги трябва да са съобразени с правилата на закона, да демонстрирате дисциплина, но и висок морал, да се отнасяте с отзивчивост и да оказвате съдействие и подкрепа. Бъдете бдителни и проявявайте безкомпромисна нетърпимост към нарушителите и пороците, отстоявайте справедливостта, уважавайте другите и себе си и не позволявайте да бъде опетнено името на професията“, призова Калин Стоянов. 

Поздрав към завършващите отправи и ректорът на Академията на МВР доц. д-р ст. комисар Иван Видолов. Днес приключва важен етап от житейския и професионалния ви път, обърна се той към тях. Видолов посочи, че тяхното обучение ще продължи с предизвикателствата на реалния живот и ги призова да бъдат подготвени, смели и отговорни. 

Поздрав от името на кмета на община Казанлък Галина Стоянова отправи заместник-кметът Аксения Тилева. „Желая здраве, смелост и решителност на всички служители, а семействата им призовавам – гордейте се с вашите синове и съпрузи, подкрепяйте ги, вярвайте им“, каза тя. 

Церемонията започна с тържествен водосвет, а участие в нея взе военният оркестър към 61 Стрямска механизирана бригада. Служебният министър Калин Стоянов връчи грамоти на отличили се стажанти, след което завършилите положиха официална клетва за спазване на законите и Конституцията и за лоялност към държавните институции на Република България. 

Гости бяха още заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Атанас Илков, директорът на Областна дирекция на МВР Стара Загора старши комисар Красимир Христов, директорът на ЦСПП Пазарджик комисар Георги Гайков, директорът на ЦСПП Варна комисар Даниел Пашов, началникът на сектор „Борба с организираната престъпност“ в ОДМВР – Стара Загора главен инспектор Петко Стойнов, началникът на Районно управление – Казанлък главен инспектор Адреан Аврамов, началникът на Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението главен инспектор Станимир Тончев. 

Добавена на 17.05.2024 г. в 15:05 ч.