Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на част от граничните пунктове по границите с Румъния и Турция


Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на част от граничните пунктове по границите с Румъния и Турция

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на част от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границите с Румъния и Турция, съобщиха на страницата си от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 06:00 часа тази сутрин.

По границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“, „Кардам“ и „Оряхово“.

Трафикът е интензивен на граничен пункт „Капитан Андреево“ по границата с Турция.

По границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Затруднено е преминаването през ГКПП „Кулата“/ „Промахон“ поради въведената от гръцките власти временна организация за поетапно ограничаване на движението на товарни автомобили в двете посоки. Извършва се ремонт на повредени участъци от пътните ленти за камиони и периодично те преминават само през една лента на вход и една на изход. Ремонтните дейности на пункта „Промахон“ ще продължат до 16 април. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е нормален на всички гранични пунктове по границата със Сърбия. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

По границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични пунктове.

Добавена на 02.04.2024 г. в 08:05 ч.