Георги Гвоздейков е кандидатът за министър на транспорта и съобщенията в проектокабинета с мандат на ГЕРБ-СДС


Георги Гвоздейков е кандидатът за министър на транспорта и съобщенията в проектокабинета с мандат на ГЕРБ-СДС

Георги Гвоздейков е кандидатът за министър на транспорта и съобщенията в проектокабинета с мандат на ГЕРБ-СДС.

Георги Гвоздейков - биография:

Георги Гвоздейков е авиационен инженер, предприемач и народен представител в 47-ото Народно събрание, съобщават на сайта на Министерството на транспорта и съобщенията. Бил е заместник-председател на парламентарната комисия по транспорт и съобщения.

Притежава магистърска степен, инженер по авиационна техника и технологии. Докторант е във Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия.

От август 2022 г. до февруари 2023 г. ръководи „България Хели Мед Сървиз“ ЕАД, еднолично акционерно дружество, създадено от държавата за осигуряване на въздушен транспорт за нуждите на спешната медицинска помощ.

От 2018 г. до 2021 г. инж. Георги Гвоздейков работи в ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“. Бил е главен секретар на Българската федерация по Автомобилен спорт от 2013 г. до 2014 г. Създава иновативен бизнес проект за дизайн и производство на въздухоплавателни средства.

От 2014 г. до 2018 г. създава и ръководи иновативен проект свързан с автомобилния спорт, подготовката и обучението на млади рали пилоти. Стартира проектирането и подготовката за производство на рали автомобили и реализира едномарков шампионат. Привлича редица стратегически международни партньори. Проектът получава сериозна популярност в Европа, като се включват участници от Швеция, Дания, Полша, Италия, Грузия и Турция.

От 2008 г. до 2013 г. създава и управлява собствен бизнес насочен към проектиране и конструиране на етнографски къщи.

От 1998 до 2011 г. е професионален състезател по автомобилен спорт. Шампион на България за 2003 г. и носител на Адриатическата купа. Притежава редица подиуми и призови места от рали шампионати и от високопланински шампионат. Един от създателите и организаторите на Рали Твърдица, провеждащо се от 17 години. Участва в създаването на академия за обучение за безопасно и екстремно шофиране „МоторСпорт Академия“.

Удостоен е с Почетен знак на община Твърдица за активна обществена дейност и огромен принос в популяризирането на града и региона.

От 6 юни 2023 година Георги Гвоздейков е министър на транспорта и съобщенията в кабинета Денков.

Добавена на 19.03.2024 г. в 19:10 ч.