Служебният премиер Димитър Главчев посети Троянския манастир, където се запозна със състоянието на западното крило на Светата обител


Служебният премиер Димитър Главчев посети Троянския манастир, където се запозна със състоянието на западното крило на Светата обител

Служебният премиер Димитър Главчев посети Троянския манастир, където бе посрещнат от Негово Високопреподобие архимандрит Стефан, съобщиха на фейсбук страницата си от Министерския съвет. 

Министър-председателят се запозна със състоянието на западното крило на Светата обител. Там е било убежището на Васил Левски, а днес там се намира и музей, посветен на Апостола на свободата и се посещава от много хора. Западното крило е построено през 1865 г., оттогава не е ремонтирано и се нуждае от реконструкция, за да продължи да бъде достъпно за посетители, се посочва в съобщението за посещението на министър-председателя. 

Премиерът е уведомен, че проектът за ремонт е одобрен и дейностите по обновяване може да започнат, ако бъде осигурен финансов ресурс. Към момента Троянската света обител получава годишно субсидия от 200 000 лева за капиталови разходи, информират от Министерския съвет. 

На 10 и 11 май служебният премиер и българската делегация посетиха Атон, където се срещнаха с духовното и гражданското ръководство на Света гора и участваха в празника на манастира „Св. Георги Зограф“.

Добавена на 18.05.2024 г. в 15:05 ч.