Полицията задържа двама мъже минути след наркосделка в София, по-късно в Хасково е установен и техният клиент


Полицията задържа двама мъже минути след наркосделка в София, по-късно в Хасково е установен и техният клиент

За специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества от служители от сектор „Наркотици“ в Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) с активното съдействие на криминалисти от Областната дирекция (ОД) на Министерството на вътрешните работи (МВР) в Хасково, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В резултат на оперативните действия, минути след осъществена наркосделка в района на хипермаркет на бул. „Цариградско шосе“ в София, са задържани двама мъже – на 36 и 30 години, криминално проявени и осъждани. Третият – 54-годишен турски гражданин, е успял да избяга с автомобила си, който малко по-късно е изоставил в района на столичния ж.к. „Дружба“. При извършения на място оглед криминалистите са открили в близост и изхвърлен платнен сак, натъпкан с 16 пакета суха тревиста маса - марихуана, с общо тегло осем килограма.

В хода на операцията са се включили и служители на ОДМВР – Хасково, а турският гражданин е бил засечен на територията на областния град. След ареста му, той е конвоиран до ГДНП.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура тримата мъже са привлечени като обвиняеми и им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа.

При друг случай близо 170 килограма кокаин бяха открити на бургаското пристанище. Кокаинът, открит на пристанището в Бургас, е приблизително за 6,8 милиона щатски долара. По цени на свободния пазар килограм на едро от въпросния наркотик се търгува за 40 хил. долара. Към момента няма задържани, съобщиха на брифинг вчера от прокуратурата. Наркотикът е намерен в контейнер, натоварен с банани.

Добавена на 27.03.2024 г. в 13:45 ч.