Внасяме предложение за увеличение с 20% на заплатите в общинското здравеопазване, каза Георги Георгиев от ГЕРБ


Внасяме предложение за увеличение с 20% на заплатите в общинското здравеопазване, каза Георги Георгиев от ГЕРБ

Днес внасяме предложение за увеличение с 20% с пари от бюджета на София за заплатите в общинското здравеопазване, считано от 1 януари. Това съобщи общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС Георги Георгиев на брифинг в сградата на Столичната община. 

По думите на Георгиев това увеличение ще струва на годишния бюджет 10 млн. лева. "Тези пари предлагаме да бъдат пренасочени от резерва на кмета, който тази година щедро е предвидил да бъде рекорден резерв, т.е. има откъде да дойдат парите", обясни Георгиев.

Другите 10% увеличение ще бъдат осигурени от държавата, ще дадем шестмесечен срок за разговори. В случай, че те не бъдат подсигурени от държавата, ние ще направим актуализация в бюджета и съобразно, в изпълнение на капиталовата програма, ще ви информираме от есента, обясни още общинският съветник от ГЕРБ.

Георгиев каза, че тези предложения са приети от синдикатите по време на срещи, които групата на ГЕРБ е провела днес с тях. Тази сутрин рано, започнахме срещи със синдикатите, като ги информирахме, че имаме точни и ясни разчети защо може да се финансира допълнително тяхното увеличение и откъде ще дойдат парите, обясни още общинският съветник.

Добавена на 27.03.2024 г. в 13:15 ч.