Никога не е обсъждано изпращането на български войници в Украйна, заяви служебният премиер Димитър Главчев


Никога не е обсъждано изпращането на български войници в Украйна, заяви служебният премиер Димитър Главчев

Никога не е обсъждано изпращането на български войници в Украйна, заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. 

Главчев посочи, че провелата се в София пролетна сесия на Парламентарната асамблея на НАТО е дала „възможност на някои пак да покажат възможностите си по повод на хибридни атаки и дезинформация“. 

Упорито се разпространи слухът, че България ще праща войници в Украйна, което, естествено, няма нищо общо. Самият главен секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че не само България, но въобще НАТО като алианс няма такива намерения. Никога не е обсъждано нещо подобно, подчерта Главчев. 

Съобщавайки истината, това е най-добрият начин да се предотвратяват такива атаки и да се борим с дезинформацията, коментира служебният министър-председател. Той призова да се слуша какво говорят експертите. Ние, като екип и като правителство, винаги сме насреща да казваме каква е действителността. Това е най-добрият начин да се борим с дезинформацията – прозрачността, допълни още Димитър Главчев. 

БТА припомня, че Парламентарната асамблея на НАТО прие на форума в София декларация за подкрепа на Украйна до победа. 

Добавена на 29.05.2024 г. в 22:05 ч.