Държавният глава Румен Радев отличи с Почетния знак на президента сестри Колев по време на спектакъла "Нощ на звездите"


Държавният глава Румен Радев отличи с Почетния знак на президента сестри Колев по време на спектакъла "Нощ на звездите"

Държавният глава  Румен Радев отличи с Почетния знак на президента сестри Колев по време на 13-ото издание на спектакъла „Нощ на звездите“, организиран от Фондация „Енчо Керязов“. Тази година на на международния цирков фестивал в Монте Карло сестри Колев са получили награда „Златен Клоун“ за уникален цирков номер, обявиха водещите на „Нощ на звездите“. Почетният знак на президента се връчва на изявени дейци в областта на образованието, науката, културата  изкуството.

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева бяха гости на спектакъла, организиран от Фондация „Енчо Керязов“.

За мен е чест и огромно удоволствие да отлича с Почетния знак на президента на Република България тези невероятни момичета, които завладяха световните сцени със своята невероятна сила и смелост, подчерта президентът. Две невероятни момичета, които носят в сърцето си частица от силата на българския дух и нашата традиция, добави държавният глава.

Удоволствие е бъдем заедно на този прекрасен празник, каза в началото Радев и отправи поздрав към всички български деца, които преследват своите  мечти. Той приветства и Енчо Керязов – човекът, създал „Нощ на звездите“, който, по думите му, дава личен пример на българските младежи – спортист, общественик, постигнал върховете на световната сцена. Нужни са много сили, воля, всеотдайност, нужно е и голямо сърце, гражданска отговорност и много любов, за да се постигне това, което той прави за децата, подчерта Румен Радев

За изкуството няма граници, език, култура, малки или големи държави, посочи Керязов.

По време на церемонията награди бяха връчени също за заслуги в областта на образованието, изкуството, спорта, за млад иноватор.

Добавена на 01.06.2024 г. в 21:20 ч.