Служебният кабинет одобри график за дейностите по изграждане на Националната детска болница, съобщи Людмила Петкова


Служебният кабинет одобри график за дейностите по изграждане на Националната детска болница, съобщи Людмила Петкова

Служебното правителство одобри график за реализиране на дейностите по изграждане на Националната многопрофилна болница за активно лечение на деца в София. Това съобщи по време на брифинг Людмила Петкова, заместник министър-председател и служебен министър на финансите.

Графикът включва необходимите дейности и сроковете за изпълнение, подчерта тя. 

От държавния бюджет са осигурени 100 млн. лв., които са като едно първо финансиране по разчистване на терена, за проектиране и за други дейности. С Европейската инвестиционна банка е сключено споразумение и то е за безвъзмездна помощ за осъществяване на консултантски услуги. Услугите ще бъдат предоставени от белгийски консорциум, избран от Европейската инвестиционна банка, който ще изготви три стратегически документа по отношение на структурата, функциите и необходимото оборудване и обзавеждане на болницата, каза още Петкова. 

В началото на септември месец предвиждаме да стартира процесът по проектиране, съответно и изборът на обществена поръчка за проектиране на болницата. След това, от 2025 г., да започне и строителството на Националната детска болница, допълни още тя. 

Добавена на 05.06.2024 г. в 14:05 ч.