Не е имало по-динамично време, в което да се упражнява адвокатска професия, каза адв. Борислав Боянов


Не е имало по-динамично време, в което да се упражнява адвокатска професия, каза адв. Борислав Боянов

Не е имало по-динамично време, в което да се упражнява адвокатска професия. Това каза при откриването на 12-ото издание на Балканския правен форум неговият основател и съпредседател адвокат Борислав Боянов.

По думите му сред предизвикателствата са политическата криза и ковид пандемията, социалните турбуленции и дигитализацията.

Всички предизвикателства са причина за надграждане на уменията на модерните адвокати, каза Боянов.

Форумът е организиран от Международната асоциация на адвокатите и българската Фондация за правно развитие. Представители от над 30 държави от три континента ще обсъждат темата „Съвременният адвокат“.

На събитието ще бъдат дискутирани въпроси, свързани с трудностите и възможностите пред адвокатите - последните тенденции, технологии и стратегии, които оформят практикуването на професията. 

Средата, в която се работи, се променя много по-бързо от преди, каза д-р Робърт Милър, директор на Cambridge Strategy Group. Предизвикателство е как адвокатските дружества да продължат да работят в тази динамична среда. В това число е и постоянно променящият се свят на технологиите. Сред тях е и развитието на изкуствения интелект, добави той.

Балканският правен форум е инициатива, чието начало беше поставено преди 24 години с цел да се утвърди ролята на адвокатската професия и развие професионалното сътрудничество между юристите от Югоизточна Европа, както и между тях и колегите им от Европа и останалия свят, припомнят организаторите.

През тази година събитието е подкрепено от Югоизточно европейската правна група, български адвокатски дружества, Висшия адвокатски съвет и Съвета на Софийската адвокатска колегия.

Добавена на 06.06.2024 г. в 11:55 ч.