Медицинският университет в София ще връчи наградите си за научноизследователска и преподавателска дейност


Медицинският университет в София ще връчи наградите си за научноизследователска и преподавателска дейност

Медицинският университет (МУ) в София ще отбележи празника на научноизследователската и преподавателската дейност във висшето училище, и честването на Световния ден на здравето, съобщи пресцентърът на висшето училище. 

Церемонията ще се състои в Софийската опера и балет на 8 април, понеделник, от 17:00 ч. На нея ще бъдат връчени наградите на Медицинския университет за научноизследователска и преподавателска дейност, след което ще има и галаконцерт. 

Преди тържеството, от 15:00 ч., ръководството на Медицинския университет в София ще поднесе венци на Докторския паметник.  

Както писа БТА на 6 април миналата година, ден преди световната медицинска общност да отбележи Деня на здравето, Медицинският университет (МУ) в София отчете успехите в научноизследователската и преподавателската си дейност. 

Тогава на тържествена церемония бяха връчени годишните награди на заслужили преподаватели и учени от академичната общност.

Церемонията беше открита със слово на тогавашния ректор на Медицинския университет акад. проф. д-р Лъчезар Трайков. "Медицинският университет (МУ) в София продължава да е сред водещите университети в България по брой научни публикации, по спечелени и осъществени научноизследователски проекти, в партньорство със световни академични центрове, по принос в разработването на иновативни образователни програми за висока професионална квалификация във всички области на здравеопазването", каза тогава ректорът на МУ-София акад. проф. д-р Лъчезар Трайков на тържествената церемония, на която бяха връчени годишните награди на заслужили преподаватели и учени от академичната общност. 

 

 

 

Добавена на 02.04.2024 г. в 11:25 ч.