Държавният глава Румен Радев ще участва в конференция, посветена на 20-годишнината от присъединяването на България към НАТО


Държавният глава Румен Радев ще участва в конференция, посветена на 20-годишнината от присъединяването на България към НАТО

Държавният глава Румен Радев ще вземе участие в Националната конференция „20 години България в НАТО: Защото сме по-силни заедно“, която ще се състои в сградата на Централния военен клуб от 10:15 часа. Това съобщиха от прессекретариата на президентската институция. 

Събитието ще се проведе като част от програмата за отбелязване на 20-годишнината от присъединяването на страната ни към Северноатлантическия пакт.

В рамките на конференцията президентът Радев ще произнесе слово, информираха още от прессекретариата.

Днес се навършват 20 години от връчването (2004 г.) във Вашингтон, САЩ, от министър-председателя Симеон Сакскобургготски на ратификационния документ за присъединяване на България към НАТО, на държавния секретар на САЩ Колин Пауъл, който го приема от името на САЩ - страната депозитар на договора. Договорът е ратифициран от Народното събрание на 18 март 2004 г. и същия ден е публикуван в "Държавен вестник", показва информация на отдел "Справочна" на БТА. В София годишнината ще бъде отбелязана с тържествен концерт и конференция.

 

Добавена на 29.03.2024 г. в 09:55 ч.