Програмиране на роботи и рисуване върху вода са част от забавленията, които военноисторическият музей предлага за Деня на бащата


Програмиране на роботи и рисуване върху вода са част от забавленията, които военноисторическият музей предлага за Деня на бащата

В Националния военноисторически музей (НВИМ) от 10:00 до 17:00 ч. ще се състои Ден на бащата, посветен на специалната връзка между бащите и децата. Входът е свободен, съобщиха от НВИМ.

По традиция в началото на лятото музеят организира най-големия детски празник.

Програмиране на роботи, рисуване върху вода, симулатор на състезателен автомобил, уред за канадска борба, много спортни игри, дженга, химични експерименти, обработване на метал, VR разходка, игри с награди и ателие с естествени материали са сред предвидените забавления. Децата ще имат възможността да скачат на огромен матрак, сами ще майсторят фигури от дърво и модели на градове, ще се фехтуват, ще се състезават, ще се снимат с любими анимационни герои. 

От НВИМ ще осъществят мечтата детето да влезе в ролята на смел войник, пожарникар или полицай. В атракцията „Експонатите оживяват“, която ще се реализира при подходящи метеорологични условия, всички желаещи ще могат да разгледат отвътре кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея – вертолет Ми-8 и ракетен комплекс 2К 52 „Луна-М“ ("Фрог"), а децата ще могат да си направят снимка за спомен, качени на мотоциклет, използван в миналото от Българската армия.  

Децата и бащите ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили, да се качат на багер, електрически минибус или да покарат електрическо колело. Децата ще бъдат предизвикани да решат военна кръстословица, а най-бързите, които се справят успешно, ще получат награда. Лятната читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива, интригуващи истории и книжки за оцветяване. Любителите на природата ще изживеят емоции в скаутски лагер, а най-артистичните ще могат да се включат и в интерактивен детски театър, отбелязват от НВИМ. 

Денят на бащата ще се състои и във филиалите на НВИМ – Музея на авиацията в Крумово, паркът музей „Владислав Варненчик“ и Военноморския музей във Варна. 

От Музея на авиацията край Пловдив също вече съобщиха, че ще отбележат Деня на бащата на 8 юни с вход свободен и атрактивна програма. Празникът е посветен на специалната връзка между бащите и децата.

Добавена на 08.06.2024 г. в 07:55 ч.