Извинявам се на жената Мария Габриел, ако се е почувствала засегната, но не и в качеството ѝ на кандидат за премиер, каза Асен Василев


Извинявам се на жената Мария Габриел, ако се е почувствала засегната, но не и в качеството ѝ на кандидат за премиер, каза Асен Василев

На кандидат министър-председателя Мария Габриел не се извинявам, на жената Мария Габриел, ако се е почувствала засегната, се извинявам. Това каза министърът на финансите в оставка Асен Василев в предаването „Лице в лице“ по бТВ в отговор на въпрос ще се извини ли на Мария Габриел, след като днес на брифинг в парламента тя настоя да получи извинение за епитетите по неин адрес.

Ако Мария Габриел се е почувствала засегната от прилагателните, които обявих в лично качество, може и да се извиня, но в качеството ѝ на кандидат за министър председател това, което тя направи е абсолютно недопустимо, посочи Василев.

Според него най-честното от страна на Габриел е било да каже при президента, че не е съгласувала този състав на кабинет, но го внася, тъй като чувства голяма отговорност или по някаква друга причина. „Тя го обяви с идеята, че този състав на кабинет е съгласуван, приет, министрите знаят кои са другите министри в кабинета“, допълни финансовият министър в оставка.

По думите му нейното поведение не е честно към българските граждани и със сигурност не е честно поведение към преговорния екип и към министрите, чийто имена бяха обявени в ефир. 

В качеството ѝ на кандидат за министър-председател смятам, че тази постъпка е абсолютно недопустима и че тя показва липса на лидерски качества, на възможност да запазиш хладнокръвие, когато си под голямо напрежение, на възможност да устоиш на натиск потенциално и да вземеш правилното решение, което спазва законите, Конституцията и най-вече не си играе със съдбата на българския народ, каза още Асен Василев.

 

Добавена на 20.03.2024 г. в 19:00 ч.