Младежкото обединение в БСП поиска незабавната оставка на председателя на партията Корнелия Нинова


Младежкото обединение в БСП поиска незабавната оставка на председателя на партията Корнелия Нинова

Младежкото обединение (МО) в БСП призова за незабавна оставка на председателя на партията Корнелия Нинова. Позицията беше обявена от председателя на МО в БСП Габриел Вълков пред журналисти след заседание на младежкото ръководство. Младежите разпънаха транспаранти от сградата на БСП на "Позитано" 20 с призиви за оставка и промяна. 

Според тях резултатът на БСП от изборите на 9 юни е катастрофален. От 2017 г. до днес Нинова загуби 800 хиляди гласа в подкрепа за БСП, това не може да продължава повече, посочи Вълков. По думите му БСП е на ръба на оцеляването.

Габриел Вълков каза, че според излезлите резултати БСП е на 6,9% или около 140 хиляди гласа. От 950 хиляди гласа да стигнем до 140 хиляди гласа, според нас това е дъно и някой трябва да поеме отговорност, коментира той. „Отговорността винаги се поема от председателя, така е по света, така трябва да бъде и в България. Вече дори видяхме, че председателите на други партии подадоха оставка. Надяваме се, че и Корнелия Нинова ще последва този пример и ще си подаде оставката след тази катастрофа за БСП“, заяви Вълков.

На второ място младите социалисти искат незабавно свикване на Националния съвет на БСП, който от своя страна да свика конгрес, на който да се гласува оставката на Нинова и да се избере временен председател до провеждането на пълен отчетно-изборен цикъл и пряк избор на председател на партията.

БСП има бъдеще, бъдещето обаче идва с нови лица, заяви председателят на МО в БСП. Габриел Вълков изрази надежда всички структури на БСП да ги подкрепят и да застанат рамо до рамо до тях в тази битка. 

Председателят на Младежкото обединение на БСП-София Евгени Филипов каза, че БСП се нуждае от промяна не само в лидерството, а и в цялостния облик на партията. Имаме нужда от нови личности, авторитети, интелектуалци доказани професионалисти, защото досега ни се предлагаха председатели на Младежкото СДС в листите, коментира той.

 

 

Добавена на 10.06.2024 г. в 21:50 ч.