Медицинският хеликоптер за спешна помощ кацна в София и превози пациент с опасност за живота от Сандански


Медицинският хеликоптер за спешна помощ кацна в София и превози пациент с опасност за живота от Сандански

Медицинският хеликоптер за спешна помощ кацна в София и превози пациент с опасност за живота от Сандански. Пострадалата жена е на 58 години. Тя е била повлечена от паркиран от нея автомобил.

Жената беше транспортирана от Многопрофилната болница за активно лечение „Югозападна болница“ до стадиона в Сандански с линейка, тъй като болницата не разполага с хеликоптерна площадка.

Искането за въздушен медицински транспорт е постъпило днес в 10:28 часа, съобщи за БТА директорът на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – Благоевград д-р Красимир Михайлов.

Директорът на "България хели мед сървиз" Димчо Добрев заяви пред журналисти, че хеликоптерът за медицинска помощ може да лети три часа и шест минути без да зарежда.

Зам.-директорът по икономическата дейност на УМБАЛ „Света Екатерина“ Георги Найденов каза пред журналисти, че се очаква да има поне по два полета на медицинския хеликоптер на ден. 

Това е втората мисия на спешната въздушна медицинска помощ. Първата такава мисия hospital to hospital бе извършена преди дни. Тогава пациент с опасност за живота бе превозен от МБАЛ-Шумен до болничното вертолетно летище на УМБАЛ „Света Екатерина“ в София.

Добавена на 06.06.2024 г. в 15:15 ч.